Dorsteti Hockey


De Hockeyvereniging Dorsteti bestaat al sinds 1979. Momenteel telt Dorsteti bijna 600 leden. Hiermee behoort zij tot de middelgrote hockeyverenigingen van het district Midden Nederland. Vele enthousiaste leden en vrijwilligers hebben van Dorsteti een stabiele en plezierige vereniging gemaakt met een goede organisatie. Dorsteti organiseert jaarlijks verschillende toernooien zoals:

– International Vikingtournament
– Vikingjarltoernooi
– Schoolhockeytoernooi

Daarnaast organiseert Dorsteti hockey activiteiten voor mensen met een beperking in het kader van haar maatschappelijke betrokkenheid.

Met sportiviteit en gezelligheid als basis weet Dorsteti elk jaar meer en meer leden te trekken. Inmiddels is hockeyclub Dorsteti een van de grootste sportverenigingen van Wijk bij Duurstede en heeft zij een bijzondere positie binnen de gemeenschap van Wijk bij Duurstede verworven. Dorsteti beschikt met het nieuwe clubhuis over een multifunctionele accommodatie op het sportcomplex Mariënhoeve West aan de Lekdijk Oost. Daarnaast beschikt de vereniging over moderne semiwatervelden.

Dorsteti naamsverklaring
Dorestad (Dorsteti) was een van de belangrijkste en succesvolste internationale handelsplaatsen in Noordwest-Europa van de 7e tot het midden van de 9e eeuw. Het was gelegen in en bij het huidige Wijk bij Duurstede in Nederland en lag bij de splitsing van de rivier de Rijn met de Lek bij de overblijfselen van een voormalig Romeins castellum, wellicht Levefanum. In de vroegste stadsontwikkelingen in Nederland zou Dorestad in zijn bestaan zijn positie hebben ontleend aan langeafstands- en regionale handel en productie.

Website